Уряд розробляє зміни до Трудового законодавства. Про деякі суттєві корективи до кодексу розповідає ТСН, з посиланням на окремих парламентарів. Зокрема на українців очікує довший термін відпустки, відміна трудової книжки та спрощена процедура звільнення.

Чинний трудовий кодекс приймався 50 років тому. Депутати вважають його застарілим, тобто таким, що не відповідає вимогам і ритму сучасного життя.

Чим пояснюють можливі зміни?

  • Нинішній термін відпустки згідно трудового законодавства – 24 дні. Урядовці планують збільшити до 28 днів, за прикладом європейських країн.
  • Реформатори обіцяють зняти прикре, на думку чиновників і роботодавців, обмеження до 40 робочих днів на тиждень. Тепер українці мають офіційно працювати стільки годин в день, скільки зможуть винести, не приховуючи цей факт від держави.  Таким чином законодавці намагаються вивести з тіні частину бізнесу.
  • Трудова книжка стане зайвою, як і більшість паперових документів. Її роль виконуватиме ідентифікаційний код.
  • Спрощення процедури звільнення має розв’язати руки багатьом роботодавцям. Чи залишаться соціально захищеними деякі вразливі верстви населення (наприклад, жінки-одиначки, вагітні, люди з обмеженими можливостями), поки що парламентарі не повідомляють.

Як повідомляв “Хрещатик.news”, в Україні розпочався осінній призов: хто отримає повістки.

Читайте також:

У Києві з`явився Junkman, який лякав перехожих, що смітять на вулицях (відео)

Суд не дозволив витребувати докази про перельоти Богдана в Росію

Казино в законі? Кабмін схвалив легалізацію грального бізнесу