У Києві відбудеться перший в Україні вейксерф-фестиваль. Він має назву Kyiv city swell.

Фестиваль відбудеться з 11 по 16 червня на базі клубу City Swell в парку Муромець. Туди приїдуть спортсмени з Європи і США, щоб показати майстер-клас. Про це розповіли організатори заходу, пише Информатор.

Вони додали, що можна навчитися стояти на дошці вже після першого заняття. Для створення хвилі використовуються сучасні катери-буксировщики.

Під час фестивалю кращі спортсмени світу змагатимуться в двох дисциплінах: скім і серф. Кожен зможе спостерігати за видовищем завдяки трансляції з катера на берег, а також під час прямої інтернет-трансляції.

У суботу та неділю на території фестивалю встановлять батути і баланс-борди. Там можна буде безкоштовно навчитися і потренуватися тримати рівновагу, виконувати трюки.

У ці два дні розважати гостей буде ведучий Володимир Дантес, а створювати музичний настрій – Vnuk, Єгор Петров і Кшися Тачанська.

“Наша мета – популяризувати вейксерфінг в Україні. Фестиваль – це обмін досвідом зі світовими про-райдерами під час тренувань, протягом дня і на вечірках в неформальній обстановці. Навіть самі змагання – це більше про позитив. Хочеться, щоб гості не просто проїхали 40 секунд трасою, а майже тиждень провели у приємній компанії, навчилися чогось нового, прокачали себе і звичайно ж знайшли нових друзів”, – кажуть організатори фестивалю Марина Каплан і Микола Горбунов.

Вхід: free + facecontrol

Дізнатися про подію більше можна за посиланням.

Киянин Максим Лопачук пять років мешкає в місті Хікадува у Шрі Ланці . Переїхав туди з дружиною Іриною. Тут у них народилась донечка. Торік відкрив власну школу серфінгу. Про особливості життя чоловік розповів Gazeta.ua.