Під час весняних паводків до українських річок потрапляють десятки тонн сміття.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, весняні паводки в Україні щороку наповнюють українські річки тоннами пластикового сміття – вода змиває з берегів все те, що люди залишали там протягом року.

«У Києві початок сміттєвого паводку можна побачити вже сьогодні. Як тільки на столичних водоймах зійшов лід, біля берегів утворилося безліч дрейфуючих плям пластикового сміття. Коли паводок спадає, то дніпровські острови, навіть у межах Києва, залишаються повністю вкритими шаром пластикових та скляних пляшок», – розповів Яловий.

Як зазначив політик, на Закарпатті проблема засміченості річок досягає розмірів екологічної катастрофи, яка загрожує також і європейським країнам. Так минулого тижня влада Угорщини заявила, що з української частини річки Тиси до них потрапляють тонни сміття.

На запит журналістів «Радіо Свобода», посол Угорщини Іштван Ійдярто розповів, що лише за останні два місяці в угорській Тисі виявили півтори тисячі кубометрів сміття – таку кількість раніше фіксували протягом цілого року.

«З тієї ж причини минулого року виник міжнародний скандал. Влада Угорщини офіційно звернулася з протестом проти багатотисячного сміттєвого «вантажу», який потрапляє в Євросоюз з українських річок», – додав Костянтин Яловий.

На думку Костянтина Ялового, забруднення річок сміттям – одна з серйозних екологічних проблем України. Для її вирішення необхідно:
– Налагодити систему збирання сміття на узбережжі річок;
– Забезпечити механізм вивезення сміття з сільської місцевості;
– Розробити та втілити в життя інформаційну кампанію щодо недопущення викидання сміття у річках;
– Посилити відповідальність за засмічення річок;
– Залучати інвесторів та будувати сучасні сміттєпереробні підприємства.

Додаткова інформація та коментарі:
За телефоном: +380 97 937 86 22.
Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.