Про проєкт побудови мечеті в Києві розповів посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, передає сайт Хрещатик.news.

“Україна – це дім для значної кількості мусульман, включно, звісно, з кримськими татарами. Особливо після 2014 року ми бачимо, що багато кримських татар мали переїхати, і в Києві живе значна спільнота. До нас звернулися з проханням про співпрацю і допомогу Україні та її мусульманській спільноті побудувати мечеть у Києві. Питання землі більшою мірою вирішено. Обговорення дизайну наразі триває”, – сказав Гюльдере.

За його словами, мечеть доповнить красу української столиці:

“У Києва дуже красивий пейзаж, це дуже красиве місто, і я абсолютно переконаний, що цей проєкт додасть особливого, унікального доповнення красі Києва, його багатим контурам і вигляду”.

Як наголосив посол, побудувати мечеть планують у центрі Києва, затвердження проєкту та інші деталі будуть повідомленні, коли буде розроблений дизайн.

“Поки що варто сфокусуватися на дизайні. Коли буде виконана ця робота, розпочнуться офіційні процедури затвердження, і потім стане відомо, де вона буде. Але я можу сказати, що планується її побудувати в місці, розташованому в центрі Києва. Сподіваюся, що більше деталей з’явиться найближчими місяцями”, – поінформував дипломат.

Нагадаємо, Київрада підтримала будівництво біогазової установки у Києві

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Депутат Київради розкритикував будівництво флагштоку біля Батьківщини-матері

На Хрещатику вихідними проводитимуть безкоштовні пішохідні екскурсії

Ваш родич в лікарні: шахраї, які ошукали киян на 1,1 млн, постали перед судом