КО «Київзеленбуд» уже розпочало кампанію з попередження самовільних порубок ялинок у передноворічний період 2020 року. Також облаштовано 15 пунктів прийому новорічних дерев у кожному районі Києва. Про це розповів повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів Київської міської адміністрації Андрій Мальований, повідомляє пресслужба КМДА.

Зазначається, що на території районних комунальних підприємств з утримання зелених насаджень та лісопаркових господарств уже підготовлені спеціальні місця для збору новорічних ялинок, які будуть подрібнені на тріску для подальшого використання у виробничих потребах. Зокрема, отриману тріску планується використовувати для того, щоб мульчувати ґрунт (вкривати для захисту від пересихання) у лунках вічнозелених рослин, що ростуть у зелених господарствах та на території міста.

«Закликаємо киян запланувати не викидати ялинку на смітник, а знайти час і привезти своє новорічне дерево на утилізацію до одного з пунктів прийому, що розташований у кожному районі міста. Для того, щоб усі встигли проявити свою екологічну свідомість, пункти прийому розпочнуть свою роботу вже із 2 січня 2020 року», – додав Андрій Мальований.

Адреси пунктів прийому новорічних ялинок:

kyivcity.gov.ua

 

Нагадаємо, Штраф до 5 тисяч: розпочинається кампанія проти незаконної вирубки ялинок

Читайте також:

На Дорогожичах нелегально продають ялинки

Головну ялинку Києва прикрасили величезними цукерками (фото)