Міноборони рф поширює черговий фейк про українських захисників. На росії заявляють, що ЗСУ нібито “одягають у російську форму, мародерствують і б’ють мирних людей”.

Про це пише “Мета”.

У росії заявили, що в Слов’янську українські захисники влаштували провокації з метою дискредитації армії вбивць і мародерів. У російському міністерстві заявили:

У Слов’янську київським режимом підготовлено провокацію з метою дискредитації ЗС РФ. Для її реалізації військові ЗСУ, переодягнені у російську форму, демонстративно грабували будинки та застосовували фізичне насилля до мирних жителів, здійснюючи фото- та відеозйомку “актів мародерства”, нібито скоєних російськими військами”

Крім того, кремлівські ЗМІ поширили інформацію про нібито про “підготовку у Миколаєві зачистки “неблагонадійних” громадян, пов’язаних з рф”. У росії заявляють, що нібито для цього СБУ проведе в місті рейди і відправить людей до фільтраційних таборів.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО українців закликали не вірити російським фейкам та читати лише перевірені джерела інформації.