Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції за підсумками переговорів зі своїм швейцарським колегою Іньяціо Кассісом сказав, що засмучений через поведінку Зеленського.

Поки засмучує, що президент Зеленський, відповідаючи на питання, чи буде він вести прямий діалог з Донецьком і Луганськом сказав: “Ні, не буду”, заявив Лавров, повідомляють російські ЗМІ.

Російський міністр навіть вирішив нагадати, що, згідно з мінським домовленостями, “прямий діалог є головним інструментом” їх реалізації. Хоча саме РФ і підконтрольні їй бойовики постійно порушують мінські угоди, зривають перемир’я та обстрілюють позиції Збройних сил України.

“Підсумки візиту президента Зеленського в Париж, Берлін і очікування, які в зв’язку з цим виникають або не виникають, включають перспективи скликання зустрічі в Нормандські форматі, про яку говорили президент Зеленський, канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон. Я вже декілька разів коментував цю тему. Ми виходимо з того, що для того, щоб зустрічатися потрібно забезпечити здатність домовлятися таких контактів”, сказав Лавров.

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном наголосив, що готовий продовжувати взаємини як з бойовиками на Донбасі, так і з Росією лише у рамках мінського формату. За його словами, встановлення миру на Сході України має відбуватися лише мирним шляхом, однак про жодний діалог із бойовиками не може бути і мови.