Кіберполіція викрила зловмисника, який продавав інформації з обмеженим доступом. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

«Фігурант збував конфіденційну та службову інформацію центральних органів виконавчої влади. Оголошення щодо продажу баз даних розміщував на спеціалізованих форумах, а продаж здійснював у месенджері.

Під час проведення заходів співробітники кіберполіції Київщини спільно зі слідчими Печерського управління поліції Києва, під процесуальним керівництвом столичної прокуратури, викрили чоловіка, який у месенджері збував інформацію із обмеженим доступом», – йдеться в повідомленні.

Здобувши інформацію, хакер розміщував на спеціалізованих форумах «прайс», що налічував понад 50 актуальних баз даних та продавав бази за допомогою боту у месенджері. Гроші отримував на криптовалютні гаманці, оформлені на підставних осіб.

Правоохоронці також встановили, що інформацію чоловік також здобував, підбираючи та зламуючи паролі до електронних поштових скриньок, месенджерів, облікових записів у соцмережах.

Правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання хакера та вилучили комп’ютерну техніку і телекомунікаційне обладнання.

“За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства) Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.

Хакеру загрожує строк – від двох до п’яти років.

Нагадаємо, кіберполіція викрила киянку у розсилці фейків про мінування різних об’єктів (фото)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Виток персональних даних у Telegram: кіберполіція знайшла винних

Кіберполіція мусила втрутитися у порушення на виборах

Популярні новини зараз

Проходить збір для групи WASP на 2 моторних човни для виконання бойових завдань та евакуації поранених

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

На Київщині визначили найбільш постраждалу громаду внаслідок окупації та вторгнення росіян

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще