КП ЛПГ «Конча Заспа», дбаючи про свої території, частина яких є природно-заповідними і входять до складу НПП «Голосіївський», встановило телесистему раннього виявлення лісових пожеж. Про це повідомляє «Київзеленбуд».

Повідомляється, що на вежі встановлені камери відеоспостереження, які дають змогу на ранніх стадіях виявляти загорання, точно визначати координати й вчасно загасити пожежу, не допускаючи розповсюдження вогню. Радіус огляду – 53 км, кут огляду на горизонті – 360 градусів. У спеціально облаштованій кімнаті встановлено обладнання для моніторингу та оцінки ситуації в реальному часі. Система витримує як сувору зиму, так і найспекотніше літо, адже навіть при +50 градусах працюватиме справно.

В. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король зазначив, що сучасна техніка значно полегшує роботу лісівників.

«Лісові пожежі – це спражнє стихійне лихо. Комплексний підхід до утримання й догляду за лісовими насадженнями допомагає зменшити кількість загорянь. Так, за останні три роки кількість пожеж у київських лісах стала втричі меншою – у 2017 році їх було 530, у 2019 – 181. Система відеоспостереження дає змогу зафіксувати навіть незначне задимлення, яке ще не переросло в пожежу, а швидке реагування наших лісівників не дасть вогню жодного шансу розповсюдитися далі», – зазначив Король.

Нагадаємо, бульвар Лесі Українки прикрасить вічнозелена жива огорожа

Читайте також:

КМДА вирішило компенсувати ремонт доріг висадкою дерев

Школярі висадили унікальні дерева у Святошинському сквері