В Інтернаціональному легіоні дуже занепокоєні ситуацією із британцем Ендрю Хіллом, якого росіяни затримали на Миколаївщині наприкінці квітня.

Про це заявив спікер Інтернаціонального легіону оборони України Дам’єн Магру на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

Магру рішуче засудив смертний вирок так званої ДНР трьом іноземним громадянам, які брали участь у військових діях у складі української армії, наголосивши, що за міжнародним законодавством вони є військовополоненими.

«Ендрю Хілл так само є військовополоненим уже близько 4-5 тижнів. Ми не знаємо, який його поточний стан. Ми не знаємо, чи отримує він лікування, не знаємо, що росіяни та їхні поплічники планують для нього. Ми дуже занепокоєні цією ситуацією. Ми наполегливо закликаємо ставитися до Ендрю Хілла як до військовополоненого згідно з Женевськими конвенціями», – сказав спікер.

Він підкреслив, що Хілл, як інші члени Інтернаціонального легіонеру, є військовослужбовцем і має контракт із ЗСУ, а відтак за міжнародним законодавством має статус військовополоненого.

Як повідомлялося, «суд» самопроголошеної ДНР засудив до страти трьох іноземних громадян, які брали участь у військових діях у складі української армії.

Терористи звинуватили у «найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади» підданих Великої Британії Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна.

Двох британців взяли в полон у Маріуполі в середині квітня, Саадуна – у березні у Волновасі.