У Білгород-Дністровській фортеці, де наразі проходить археологічна експедиція, знайшли цілу скляну пляшку із рідиною всередині. Про це написав у Фейсбуці головний консультант експедиції, доктор історичних наук Андрій Красножон, передає сайт Хрещатик.news.

«Цілий предмет, знайдений на розкопках – завжди приємно. А якщо він ще й скляний – приємно втричі. Пляшка витягнута без пошкоджень (студенти молодці). Османська імперія, 18 століття», – написав Красножон.

Вчений вже повідомляв, що раніше тут вже знаходили артефакти: бронзовий ключ, турецький кинджал, гарматне ядро ​​18 століття, а також паперовий тумар або турецький релігійний талісман віком мінімум 300 років.

“Паперовий тумар або турецька релігійний талісман віком мінімум 300 років, знайдений в ході роботи Білгород-Тирської археологічної експедиції. Папір збереглася чудово, що перетворює знахідку в унікальну. Особливо на цьому пам’ятнику. Умовою збереження предмета послужило як якість матеріалу, з якого він зроблений, так і властивості грунту”, – поділився вчений.

Нагадаємо,  на місці храму княжої доби під Києвом знайшли артефакти ХІІ століття

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал   – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Що знайшли археологи на території Софії Київської?

Цінні речі часів Київської Русі відправляли поштою як настінний декор