Уряд ухвалив рішення про посилення карантинних обмежень в Україні, зокрема про обов’язкову обсервацію громадян, що прибувають з інших країн. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу МОЗ.

29 березня, на позачерговому засіданні Кабінету міністрів, була розглянута та підтримана пропозиція чинного міністра охорони здоров’я Іллі Ємця про посилення карантинних обмежень.

“Особи, які відвідували країни/регіони з місцевою передачею вірусу в громаді відповідно до ситуаційних звітів ВООЗ, підлягатимуть обсервації (ізоляції) протягом 14 днів з метою недопущення занесення нових випадків хвороби на територію України”, – повідомляє МОЗ.

Місця для обов’язкової обсервації мають підшукати місцеві та обласні адміністрації.

Уряд також доручив Міністерству цифрової трансформації до 5 квітня запровадити Електронний сервіс для моніторингу самоізоляції та обсервації громадян, що підписали поінформовану згоду.

Як повідомляв Хрещатик.News, 30 березня туристи з Катару відмовились підписати згоду про обов’язкову обсервацію і були доправлені до готелю “Козацький” у супроводі Нацгвардії.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Під прикриттям карантину Київ зачищають від МАФів

МВС посилить нагляд за пересуванням громадян на карантині (відео)

Київ перепланував бюджет: кого підтримають під час карантину