“Укрспецекспорт” став переможцем тендеру, що був оголошений державою Пакистан. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу “Укрспецекспорту”.

Україна виграла тендер на ремонт літака-заправника Іл-78 – про це свідчить контракт, укладений ДК «Укрспецекспорт» із Управлінням закупок ВПС Пакистану.

Військово-повітряні сили Пакистану також підтвердили, що мають намір незабаром підписати пакет контрактів на капітальний ремонт ще двох літаків-заправників, якщо виконання тендерного контракту задовольнить пакистанську сторону. Роботи виконуватиме підприємство ДК «Укроборонпром» — ДП «Миколаївський авіаремонтний завод».

Загальний обсяг програми ремонту і модернізації літаків-заправників Іл-78 пакистанських ВПС становитиме понад $30 млн.

В березні цього року Пакистан відвідав командувач Повітряними силами Збройних сил України, генерал-полковник Сергій Дроздов, що стало важливою віхою в розвитку двосторонніх відносин.

Фото: пресслужба Укроборонпром

Реалізація вказаних контрактів гарантуватиме надходження до України валютних коштів, забезпечить довготривалими контрактами український оборонно-промисловий комплекс і зміцнить українські позиції на світовому ринку озброєнь і військової техніки (ОВТ).

Іл-78 (за кодифікацією НАТО — Midas) — призначений для дозаправки у повітрі військових літаків. Також може використовуватися як військово-транспортний літак.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Літаки та поїзди запустять раніше, ніж планувалось: Криклій

Екскерівника заводу Маяк викрито на оборудці з майном Укроборонпрому

«Нас вбивають у турборежимі»: будкомпанії звернулись до Президента зі скаргою на постанову Кабміну, яка паралізує їхню роботу