Як зазначає ініціатор петиції №22/030687-еп Бобровицький Сергій Михайлович, паління шкідливо не тільки для самого курця, а й для оточуючих, передає  сайт Хрещатик.News.

А через куріння на балконі страждають і сусіди, яка мимоволі стають пасивними курцями.

«Як відомо, процес паління є шкідливою звичкою не лише для самого курця, а й для оточуючих! Пасивний курець отримує до 30% шкідливих речовин через дим. Особливо це актуально в громадських місцях, де вже є заборона палінню. Що ж стосується багатоповерхівок, то конкретного обмеження чи заборони не існує. Тобто курець на своєму балконі може палити скільки заманеться, а сусідні квартири страждають від цього і автоматично стають пасивними курцями. Отже іде пряме отруєння від ініціатора.
Також існує дуже велика загроза пожежноі небезпеки, так як курці в основному викидають недопалки на вулицю і тим самим вони можуть потрапляти до інших квартир. Дуже актуальна ця ситуація влітку, коли люди тримають відчинені вікна для провітрювання, а хтось мало того, що травить, ще й може зробити пожежу, за яку 100% відповідати не буде», – йдеться в тексті петиції.

Ініціатор пропонує обмежити можливість паління на балконах багатоповерхових житлових будівлях з умовою, що курець може палити цигарки і всередині свого житла!

Нагадаємо, Киян закликають підписати петицію щодо заборони перейменування вулиць

Читайте також:

Кармічний молодик 17 вересня: що треба зробити, а чого – не можна

Перші заморозки: наприкінці тижня суттєво похолодає по всій Україні

Зеленський звинуватив Білорусь у колапсі з хасидами на кордоні та запевнив, що не пустить їх в Україну