Після незаконних виборів у Криму прокуратура оголосила підозру у вчиненні державної зради громадянці України Айше Гафаровій, яка є помічницею голови підконтрольної Кремлю виборчої комісії.

Про це йдеться в повідомленні прокуратури Автономної республіки Крим на офіційному сайті.

“9 вересня 2019 року, прокуратурою АР Крим та ГУ СБУ в АР Крим вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні державної зради, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади”, повідомляє прес-служба установи.

Увійшла до складу утвореної окупаційною владою комісії Гафарова у березні 2014 року. Брала участь у підготовці й проведенні незаконного референдуму про статус Криму. Займалася також організацією й проведенням чергових незаконних виборів, які відбулися в Криму 8 вересня цього року.

“Так звані вибори, які вчора незаконно відбулися на території тимчасово окупованого півострову порушують норми законодавства, не визнаються в Україні та світі. На даний час організатору та його заступниці повідомлено про підозру. Найближчим часом обвинувальний акт відносно голови “Избирательной комиссии Республики Крым” буде скерований до суду в порядку спеціального досудового розслідування”, зазначив прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

8 вересня в Криму незаконно провели чергові вибори. Кримчан закликали віддати свій голос за одну із шести партій: “Єдина Росія”, ЛДПР, КПРФ, “Справедлива Росія” і “Російська партія пенсіонерів за соціальну справедливість”.