Після повернення повноважень делегації Росії в ПАРЄ українська делегація може призупинити свою участь у цій організації.

Про це заявила в. о. голови комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції Марія Іонова.

“Делегація збереться і буде вирішувати. У принципі ми не бачимо себе в одному залі з росіянами. Ми просто припинимо участь України в літній сесії…І взагалі я не знаю, чи можна буде туди повертатися, якщо чесно”, сказала народна депутатка, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Іонова заявила, що українська делегація має намір протестувати під час процедури повернення повноважень членів російської делегації у вівторок.

“Ми встанемо і будемо протестувати. І коли вони залишаться в залі, ми покинемо її. Нехай вони голосують за Генерального секретаря без України”, зазначила вона.

Шість із 11 депутатів із делегації РФ перебувають під світовими санкціями, оскільки голосували за введення військ в Україну.

“Я не бачу підстави продовжувати роботу у цьому органі після того, як ПАРЄ поступилася базовими цінностями і піддалася фінансовому шантажу росіян”, заявив керівник української делегації Володимир Ар’єв.

Член делегації Борислав Береза сказав, що сьогодні росіяни подадуть свої повноваження на затвердження Асамблеєю.

“Ми їх оскаржимо. Але знаючи настрій Комітету Міністрів Ради Європи та керівництва ПАРЄ, можна припустити, що росіяни відіб’ються. Тому моя думка про те, що мені нема чого робити в одному залі з нечистю у якої руки по лікоть в українській крові, залишається незмінною”, – написав він у Facebook.

Марія Іонова також сказала, що останні п’ять років у подібних критичних ситуаціях на допомогу приходив п’ятий президент Петро Порошенко

“Він включався і просто дзвонив, кому треба, тримав зв’язок і з Меркель, і з іншими”.

За її словами, в адміністрації президента Володимира Зеленського двічі проігнорували офіційні звернення представників української делегації в ПАРЄ, які пропонували зустрітися з главою держави перед його візитом до Франції, щоб розповісти про всі загрози, оскільки розуміли позицію французів.

Резолюцію за повернення Росії в ПАРЄ у ніч на 25 червня одноголосно підтримали делегації з Азербайджану, Франції, Іспанії, Італії, Норвегії, Австрії, Словаччини, Португалії, Сербії і Туреччини.

Популярні новини зараз

ВРП внесла подання на звільнення судді Тандира, якого обвинувачують у смертельній ДТП в стані алкогольного сп'яніння

Поліцейський забезпечував супровід автівкам, що здійснювали вивезення незаконно-зрубаної деревини з Чорнобиля

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Відома психоаналітик та дружина військовослужбовця 47-ї бригади ЗСУ Федора Кубасова прагне залишити його без помешкання

Показати ще

Перша віце-спікер Верховної Ради і член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко назвала їх відповідальними за вбивства на Донбасі і в Криму.