Держави Європейського Союзу не домовилися щодо ухвалення до Дня перемоги 9 травня нового пакету санкцій проти Росії, який повинен включати заборону на закупівлю країнами Європи російської нафти.

Про це пише “Главред”.

Обмеження були заблоковані Угорщиною. Незважаючи на поступки з боку Брюсселя, який запропонував Будапешту купувати російську нафту до кінця 2024 року, угорська сторона заблокувала угоду.

Як повідомляє Bloomberg, 27 послів країн ЄС під час зустрічі, яка відбулася в неділю, 8 травня, не змогли домовитися про нові санкції проти Росії. Угорщина заблокувала ініціативу Брюсселя про заборону на купівлю російської нафти, і, тим самим, затримала ухвалення всього шостого пакету обмежень. Консультації повинні відновитися у найближчі дні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Угорщина влаштує блокаду закриття неба над Україною та ембарго на газ з РосіїЗокрема, ЄС пропонує заборонити імпортувати сиру нафту з Росії протягом наступних 6 місяців і рафінованого палива до початку січня 2023 року. Угорщині та Словаччині дозволили купувати нафту до кінця 2024 року, а Чехії – до червня того ж року, тому що вони серйозно від неї залежать.

Втім, такий аргумент не став переконливим для Угорщини. Вона вирішила блокувати заборону на російську нафту і не знає, чим замінити російські енергоносії.