Екс-президент Петро Порошенко готовий допомогти президенту Володимиру Зеленському зробити його перші закордонні візити успішними.

“Все, що я зможу зробити, я зроблю, щоб і візит до Парижа, і візит до Берліна були успішними”, – сказав Порошенко в ефірі телеканалу “Прямий”.

Він зазначив, що в обраного президента є медовий період – 3 місяці, “коли з ним знайомляться за кордоном, потім щось зробити набагато важче”. Підкреслив, що робитиме все можливе, щоб президент Зеленський скористався цим часом.

За словами Порошенка, він готовий допомогти президенту Зеленському виконати завдання з імплементації європейської інтеграції України.

“Будь ласка, якщо необхідно, я завжди готовий допомогти порадою, діями, зв’язками, оскільки це робота не на президента Зеленського або на п’ятого президента Порошенка – це робота на Україну”, – сказав він.

При цьому підкреслив, що вважає некоректним давати поради в телеефірі.

П’ятий глава України Петро Порошенко заявив, що партія “Європейська Солідарність” готова об’єднуватися і створювати коаліцію з тими політсилами, які підтримують європейське майбутнє країни.