17 вересня у столиці запустили інтерактивну карту якості повітря. Про це повідомляє сайт “Хрещатик.news” з посиланням на Економічну правду.

Проєкт створила команда міських досліджень ЛУН Місто. У столиці та передмісті розставлені спеціальні станції, які отримують дані та одразу пересилають їх на карту.

Користувачі можуть зайти на сайт та подивитися на колір позначки навколо вашого району: зелена — безпечне повітря, а от якщо колір стає жовтим та збільшується у бік червоного — повітря небезпечне.

“Зараз на карті близько 50 станцій, і ми збільшуємо їхньою кількість. Розробка станцій для карти тривала понад півтора року, ми витратили близько 400 тисяч гривень. Велика робота, але тепер ми знаємо, коли можна відчиняти вікна, а коли ні, коли варто йти на прогулянку з дитиною, а коли краще зачекати”, – прокоментував появу інтерактивної карти Андрій Міма, співзасновник ЛУН.

Станції відносно недорогі, захищені від сонячного випромінювання та дощу, корпуси надруковані на 3D-принтері, тому їх легко оновлювати та масштабувати.

Фото: https://misto.lun.ua/air

Нагадаємо, Київ без сміття: цими вихідними в столиці пройдуть осінні толоки (локації)

Читайте також:

ВР заборонила родичам депутатів усіх рівнів працювати їх помічниками

Права доведеться міняти всім: які зміни вніс у водійські посвідчення Уряд

Погрожує забрати безвіз і гроші: Європа не задоволена рішенням ВР щодо САП