Прем’єр-міністр Словаччини Едуард Гегер заявив, що світ не повинен звикати до “щоденних доз” жахливих звірств, які окупаційна російська армія вчиняє в Україні.

Так він прокоментував у своєму Twitter відео зі стратою росіянами українського військовополоненого, пише ТСН.

“Ми не можемо звикнути до щоденної дози жахливих звірств, які чинять російські агресори в Україні. Відсікання голови українського військовослужбовця в стилі ІДІЛ показує, що для них немає ні правових, ні людських меж у творенні зла. Так само думали і нацисти, але це не буде ні забуте, ні безкарне!”, – наголосив Гегер.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни прокоментували відео зі стратою українського полоненого. Фахівці вважають, що російська пронаціоналістична спільнота “продовжує прославляти звірства” своїх окупантів в Україні. Також вони виступають за “посилення жорстокості”.

Ввечері 11 квітня Мережу облетіло відео страти українського військовополоненого. Президент Володимир Зеленський закликав світових лідерів відреагувати на злочин. За його словами, “це відео Росії – якою вона є”, адже це не випадковість чи епізод, бо це повторюється. Як приклад, згадав злочини росіян у Бучі.