Російського контрактника Данила Фролкіна, який зізнався у вбивстві мирного жителя в Україні, судитимуть в РФ за «фейки» про армію.

Картка справи з’явилася на сайті Хабаровського гарнізонного військового суду, повідомляє «Патріот Донбасу» з посиланням на The Moscow Times.

Інтерв’ю з 21-річним військовим вийшло у серпні. Він розповів, що вбив жителя Андріївки Руслана Яремчука та займався мародерством у Київській області. Усе це відбувалося у березні, коли Бучанський район регіону займали російські війська. Фролкін повідомив, що він перебував у 64-й мотострілецькій бригаді, а також назвав імена командирів, які віддавали протизаконні накази.

За його словами, вбити Яремчука та ще двох українців – Віталія Кібукевича та Вадима Ганюка – наказав підполковник Андрій Прокурат.

«Ми їх привели, він сказав: «Виводьте їх за село, нехай покажуть домівки, і їх ‒ в расход». За них була пачка грошей: гривні, долари. Підполковник забрав ці гроші собі, а решту – документи, телефони – віддав нам і сказав: «Виводьте їх туди і розстрілюйте. Телефони та документи знищіть», – сказав російський окупант.

На момент виходу інтерв’ю Фролкін звільнився зі служби. Тепер його звинувачують у тому, що він поширював «фейки» про армію з «корисливих спонукань» та у складі групи осіб.

У понеділок 27 грудня журналісти знову намагалися зв’язатися з Фролкіним, щоб переконатися, чи справді проти нього порушено справу. Він прочитав повідомлення, але не відповів на них і не підняв слухавку, коли йому дзвонили.

Святошинська окружна прокуратура Києва підозрює Фролкіна у порушенні законів та звичаїв війни. В Україні йому загрожує довічний термін.