У Росії розгорівся заколот. Понад сотня мобілізованих росіян, яких хочуть відправити “звільняти” Лиман на Донеччині, відмовляються їхати на фронт. Група росіян, яких мобілізували у Брянській області, зараз перебуває у білгородському селищі Солоті й ігнорує накази рухатися в Україну.

Про це повідомляє російське видання SOTA, на яке посилається “Главред”. При цьому мобілізовані самі розповіли виданню причину, чому вони не хочуть їхати воювати.

За їхніми словами, перед ними уже відправляли іншу групу, щоб знову окупувати Лиман, який українські військові нещодавно відбили у російських загарбників. Проте з тієї групи повернувся лише один окупант, і той зараз у госпіталі.

При цьому уся “підготовка” мобілізованих до війни звелася до того, що їх завели один раз на полігон постріляти. Хоча раніше обіцяли, що вони упродовж місяця проходитимуть навчання в Клинцях, і що потім їх відправлять на кордон Брянської області, а не на фронт.

Тепер же їх намагаються змусити підписати контракт, наголошуючи на тому, що вони нібито отримуватимуть високі зарплати. Проте на такий крок погоджуються лише одиниці.

Мобілізованим, які влаштували заколот, військове керівництво уже погрожує знущаннями і ув’язненням у разі, якщо вони таки відмовляться іти на штурм Лиману.