Україні потрібно врегулювати питання володіння зброєю. Планується ухвалення відповідного закону.

Про це заявив радник команди президента з політичних питань та один із головних ідеологів партії “Слуга народу” Микита Потураєв, пише theБабель

Повна заборона зброї в Україні неможлива “в силу історичної традиції”, сказав він.

Йдеться не про легалізацію, а про введення ситуації зі зброєю, яка продається, в правове поле.

“Закон необхідний, щоб визначити, хто може носити зброю, на яких підставах, яким критеріям ця людина повинна відповідати, яким правилам вона повинна слідувати і яку зброю вона може мати”, заявив Потураєв.

“Слово “легалізація” лякає людей. А коли ти говориш про те, що потрібно ввести в правове поле це абсолютно інша історія. У людей хибне уявлення про термін. Під легалізацією розуміють зняття деяких бар’єрів, а в нашому випадку це як раз створення обмежень і правил. Як людина, в якої є легальна зброя, я точно знаю, про що говорю”, пояснив він.

Зараз є два громадські законопроекти про зброю. Радник президентської команди пропонує обʼєднати їх в один, який “усіх влаштує”.

Першою петицією на сайті президента, яка досягла у вересні 2015-го необхідної кількості голосів, була від Української асоціації власників зброї. У ній вимагали законодавчо затвердити право громадян на захист.