Речник Пентагону Пет Райдер поінформував, що наразі Вашингтон не бачить ознак передачі Північною Кореєю додаткового озброєння рф.

Про це він сказав на брифінгу, коментуючи заяву з Білого дому, що росія має намір направити делегацію до КНДР, щоб обговорити придбання більшої кількості зброї в Пхеньяні, передає УНН.

“Станом на зараз ми цього (передачу озброєння росії – ред.) не спостерігали, окрім відправлення, яке раніше організувала пвк “вагнер”. Але це, знову ж таки, те, на що ми продовжуємо уважно звертати увагу”, – повідомив речник Пентагону.

Представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі 30 березня заявив, що росія має намір направити делегацію до Північної Кореї в межах зусиль кремля з придбання більшої кількості зброї в Пхеньяні.

Він сказав: “У нас є нова інформація про те, що росія активно прагне отримати додаткові боєприпаси з Північної Кореї. Ми також розуміємо, що росія прагне направити делегацію до Північної Кореї. І що росія пропонує Північній Кореї продовольство в обмін на боєприпаси”.