У лавах КП “Муніципальна охорона” проходив службу ймовірний колишній сепаратист Віллі Переходенко, який воював проти Збройних Сил України у 2015 році.

Відомості про нього оприлюднили самі співробітники охорони, обурившись, що їм доводиться працювати разом із терористом, повідомив на своїй сторінці у Facebook прессекретар волонтерської спільноти Inform Napalm Михайло Макарук, на якого посилається “Фокус”.

Скандальний факт муніципали озвучили у соцмережах, а волонтерська спільнота допомогла привернути увагу громадськості та політиків.

“Але вибачте всьому є міра, але щоб сепарня ходила Києвом і типу захищала нас, це вже перебір”, — написав волонтер.

В базі “Миротворець” справді є дані про 52-річного Переходенка Віллі Володимировича, який у 2015 році проходив службу у званні єфрейтора старшим механіком-водієм незаконних збройних формувань на окупованих територіях Луганської області.

На скандал відреагувала депутат Київради Зоя Ярош, яка надіслала відповідні депутатські звернення до Віталія Кличка, заступника голови КМДА Андрія Крищенка та голови Постійної комісії КМДА з питань законності Олександра Плужника.

Керівництво комунального підприємства своєрідно відреагувало на суспільний резонанс. Як повідомляється на їхній сторінці у Facebook, керівник муніципальної охорони Сергій Чернишев нібито приїхав уночі на робоче місце і забрав особисту справу Переходенка з відділу кадрів.