Головне управління Національної поліції в Києві повідомляє про викриття організованого злочинного угруповання, яке шахрайським шляхом привласнювало майно громадян.

За даними столичних правоохоронців, шахраї діяли таким чином. Вони організували кол-центр, який розміщував на сайтах знайомств анкети симпатичних дівчат, які бажали познайомитись із заможними чоловіками.

Зустріч вони призначали у фальшивому гастро-кафе (насправді там не було ні кухні, ні бару) «Золотий Лев» на вулиці Бастіонній у Києві. Там чоловікам пропонували за завищеними цінами замовити їжу та напої на винос, дівчатам вручали пакети нібито із замовленими товарами (насправді – з їхніми муляжами). Після того як чоловік розплачувався, дівчина зникала. Цей пакет вона потім мала повернути в кафе – на цьому наполягали організатори злочинної схеми.

Слідство встановило, що на чолі угруповання стояв громадянин Росії Рінчин Балданов, 1999 року народження. Йому допомагали Каміла Пасаман, 2002 року народження, та Святослав Прийма, 1997 року народження. Пасаман організовувала діяльність кафе та приймала на роботу дівчат, переважно неповнолітніх. Прийма відповідав за питання безпеки.

22 та 23 грудня всі троє були затримані безпосередньо після присвоєння чужого майна. Їм ставлять за провину сім таких епізодів.

У ході обшуків у них на квартирах та в «Золотому Леві» було виявлено речові докази.