У Києві працівники поліції затримали особу, яка потрапила до санкційного списку Ради національної безпеки і оборони України.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України (НПУ).

У відомстві нагадали, що наприкінці травня 2021 року було введено у дію рішення РНБО про застосування спеціальних персональних санкцій до суб’єктів підвищеного злочинного впливу.

“До санкційного списку потрапив і 50-річний чоловік, який є громадянин РФ та має тісні зв’язки з кримінальними угрупованнями. Як тільки-но поліцейським стало відомо про місце його перебування, правоохоронці спланували і провели заходи для затримання”, – зазначається у повідомленні.

Уточнюється, що на виконання рішення РНБО та з метою унеможливлення поширення громадянином іншої країни злочинного впливу співробітники управління стратегічних розслідувань у Київській області Нацполіції спільно з міграційною службою вживають заходів для примусового повернення чоловіка до країни його походження.

Окрім того, громадянину буде заборонено в’їжджати на територію України, поінформували правоохоронці.