Дільничний офіцер поліції замість того, щоб слідкувати за правопорядком у своєму мікрорайоні, організував продаж психотропних речовин місцевим жителям.

Про це пише «Вечірній Київ».

Київська міська прокуратура спільно зі столичними слідчими управління Державного бюро розслідувань направила обвинувальний акт у цій справі до Дніпровського райсуду Києва. Наркоділку в погонах загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як розповіла «Вечірньому Києву» речниця столичної прокуратури Надія Максимець, дільничний офіцер поліції Дніпровського управління поліції, отримавши від постачальників наркотики, продавав їх через довірених осіб з-поміж тих, що раніше притягувався до відповідальності за збут небезпечного зілля.

За її словами, 35-річний правоохоронець систематично збував амфетамін місцевим жителям. У ході розслідування затримали ще одного наркоторговця, який товаришував із дільничим інспектором і також збував психотропи. Крім того, правоохоронці встановили постачальника, який облаштував нарколабораторію у приватному будинку в Броварському районі.

Під час обшуку там знайшли обладнання та хімікати, зокрема прекурсори, необхідні для виготовлення психотропних речовин, а також амфетамін в особливо великому розмірі. Нарколабораторію ліквідували. Обвинувальний акт щодо її власника направили до Броварського міськрайонного суду Київської області. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Тим часом слідчі Деснянського управління поліції завершили досудове розслідування у справі троєщинського «Фантомаса». Рецидивісту, який з панчохою на голові та ножем у руках пограбував відділення служби доставки Justin на вулиці Теодора Драйзера, загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.