У Києві підрахували кількість невакцинованих дітей в школах і садочках.

Аналіз наявності щеплень було здійснено на підставі довідок, виданих у медичних установах батькам дітей. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

“Наразі нещеплених дітей у школах Києва – 6,7%, у садочках – 9,6%, включно з учнями та вихованцями, яким вакцинація протипоказана”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, кількість нещеплених дітей у столичних закладах освіти за рік зменшилася майже вдвічі.

“Проте медики стверджують, що незважаючи на таку позитивну тенденцію, 16% нещеплених дітей, які кожного дня відвідують школи, дитячі садочки, різноманітні гуртки та секції, досить великий показник. Тож небезпека спалаху вакцинокерованих інфекційних хвороб у дитячих колективах зберігається на високому рівні”,- підкреслили у відомстві.

Медики рекомендують усім батькам, діти яких ще не отримали планові щеплення, потурбуватися про здоров’я своїх дітей та здійснити процедуру вакцинації.

В Україні оновили Національний календар профілактичних щеплень відповідно до рекомендацій ВООЗ та міжнародної практики. Згідно з ним, діти до 6 років мають бути щеплені від гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і ХІБ-інфекції.