Поліція у Києві встановлює обставини реалізації злочинної схеми стосовно пенсіонерів. Людей грабували, представляючись соціальними представниками.

Невідомі телефонували громадянам і розповідали, що відбулася “грошова реформа”, тому потрібно обміняти “старі” купюри на “нові”, але порушники у подальшому видурювали у людей гроші й втікали з місця події. Про це 12 листопада повідомили у “Фейсбуці” правоохоронної структури, на якій посилається ASPI.

Шахраї користувалися безпорадним станом літніх людей та іноді навіть силою відбирали коштовні речі та гроші. Така ситуація трапилась із пенсіонером Василем Васильовичем, який мешкає у Шевченківському районі столиці.

Двоє жінок завітали до його оселі. Вони представилися соціальними працівниками. Спочатку невідома зателефонувала до нього та назвалася працівницею пенсійного фонду. Вона розповіла, що проводиться заміна старих пенсійних посвідчень, а також відбувається обмін старих грошових банкнот на нові. Під час їхнього візиту він приніс гроші, але жінки їх розкидали, цей насторожило чоловіка. Згодом він зачинив вхідні двері, а ключ поклав до кишені. Одна із жінок поцупила ключ та швидко втекла, а інша забризкала йому в очі сльозогінний газ та вдарила пляшкою по голові.