Тільки за минулий тиждень у Києві від COVID-19 вакциновано майже 100 тисяч осіб.

Про це пише “Вечірній Київ”.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник назвав точну цифру: вакциновано 99 484 особи.

«Вакциною Сomirnaty виробництва Pfizer-BioNTech, згідно з дорожньою картою Міністерства охорони здоров’я України, щеплюють визначені цільові групи: ревакцинують працівників освітньої галузі, співробітників законодавчих, виконавчих та судових органів влади центрального, регіонального та місцевого рівнів та органів місцевого самоврядування. Також розпочато вакцинацію у трудових колективах компаній, у штаті яких понад 50 осіб. Наразі у 268 колективах вже розпочато вакцинацію», — зазначив Микола Поворозник.

Раніше заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив, що Україна очікує отримати близько 1 млн доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech від COVID-19 до кінця липня, тому Міністерство охорони здоров’я вирішило зробити цю вакцину доступною для широкого загалу.

Микола Поворозник уточнив, що наразі у столиці вже імунізовано 484 730 осіб: одну дозу отримали 327 862 особи, дві — 156 868.

«Столиця тримає лідерську позицію у вакцинації проти COVID-19. Серед вакцинованих більшу частину становлять медики: їх щеплено 77 109 осіб. Майже 76 тисяч працівників освітньої галузі столиці отримали щеплення. Ці дві категорії проходять ревакцинацію. Також щеплення роблять людям похилого віку — кому за 60 років. Їх вакцинували понад 94 тисяч. Вакцинували й військовослужбовців в ООС — 6 161 особу. Співробітників та утриманців інтернатів вакциновано 4016 осіб», — розповів Микола Поворозник.

За його словами, сьогодні у столиці вакцинуватися можна і в Центрі вакцинації на Лівобережній і в міні-вакцинальних центрах, що працюють на вихідних, і в пунктах щеплень Центрів первинної медико-санітарної допомоги районів Києва. В усіх цих закладах щеплюють вакциною CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.