В неділю 23 січня, у храмі Святого Василія Великого в Києві відбувся Екуменічний молебень організований Українською Греко-Католицькою Церквою.

Про це пише «Вечірній Київ».

У всьому світі 18–25 січня 2022 року традиційно проходить Тиждень молитов за єдність християн. Цього року головною темою молитви є гасло: «На сході ми бачили зорю Його і прибули поклонитись Йому».

Під час Молебню, в рамках Тижня молитов за єдність християн, спільно молилися Преосвященніший Владика Йосиф Мілян, який очолив молитву, також у богослужінні взяв участь Апостольський нунцій в Україні, Архієпископ Вісвальдас Кульбокас, Єпископ-помічник Київсько-Житомирської дієцезії в Україні РКЦ Олександр Язловецький та духовенство Католицьких і Православних Церков, а також представники юдейської месіанської спільноти християн. Про це повідомили в монастирі Василія Великого.

Апостольський нунцій в Україні, Архієпископ Вісвальдас Кульбокас виголосив проповідь про сенс і значення молитви за єдність християн.

Завершив Архиєпископ свою проповідь такими словами: «Тому сьогодні ми молимося до Бога Отця, і Сина, і Святого Духа, щоб приділяв нам цю увагу до знаків, подій та людей, а також дав нам творчість та мужність у поширенні справжньої єдності між усіма християнами… У цій молитві нехай нас особливим чином провадить св. Іриней, проголошений папою Франциском у минулу п’ятницю Доктором Єдності. Святий Іринею молись за нас, про близькість Сходу і Заходу, і про дружбу між усіма християнськими Церквами і громадами».

Наприкінці Екуменічної молитви духовенство та всі вірні разом помолилися духовний гімн «Боже, великий, єдиний…».