У Києві почали знесення фасаду будівлі Квіти України на вулиці Січових Стрільців, 49. На його місці з’явиться коворкінг з ресторанами і спорткомплексом за 600 мільйонів гривень.

Про це пише “НВ”.

Відео робіт опублікувала громадська організація “Зберегти Квіти України” на своїй сторінці на Facebook. Також члени організації звернулися до забудовника з проханням не проводити демонтаж, у відповідь отримали відмову.

«Зупинки робіт не буде. Демонтаж передньої частини будівлі почнеться найближчим часом», – відповів представник забудовника Олексій Пишний.

Нещодавно активісти зустрілися з представницею забудовника Ольгою Соловей, яка запропонувала провести зустріч для досягнення компромісу. Вимогами Зберегти Квіти України стала зустріч з присутністю ЗМІ і зупинка демонтажу. У неділю, 11 липня, прийшла відповідь від Олексія Пишного, де він повідомив, що демонтаж не зупинять, а розмова може відбутися тільки без представників ЗМІ.

У ніч на 12 липня до будівлі привезли техніку для знесення і вже вдень почали роботу з демонтажу фасаду.

Квіти України викупила міжнародна компанія Rockwill Group. Проєкт обійдеться в 600 млн грн. Компанія Rockwill Group, до складу якої входить Rockwill Wealth Solutions Limited (Великобританія) і RWS Immobilien (Чехія) має намір восени приступити до реконструкції об’єкта. Роботи триватимуть 18-24 місяці. Більшу частину будівлі займуть популярні нині коворкінг.