Американські конгресмени від обох партій внесли до палати представників Конгресу США резолюцію, яка вимагає, щоб війна в Україні завершилася поверненням до кордонів 1991 року.

Про це повідомляє Крим.Реалії, посилаючись на Yahoo News.

У документі сказано, що «політика США полягає в тому, що Україна має перемогти вторгнення та відновити свої міжнародно визнані кордони в рамках 1991 року», тобто із Кримом та іншими територіями, окупованими РФ.

Також резолюція закликає Україну вступити до НАТО. Крім того, у документі йдеться, що Росія має виплатити репарації, а кремлівські чиновники – постати перед судом за воєнні злочини.

Біля Капітолію 25 квітня зібралися десятки прихильників України, які вітали внесення резолюції до конгресу. Серед тих, хто прийшов до будівлі, був третій український президент Віктор Ющенко.

За словами співавтора документа конгресмена Вілсона, резолюція покликана встановити важливість відновлення територіальної цілісності України

«Це важливо, зокрема, для американського народу, який має зрозуміти, що всю територію України має бути повернуто під Київську юрисдикцію. Для цього воєнний злочинець Путін має вивести свої війська. І якщо будуть якісь переговори, то вони мають йти про графік виведення військ», – заявив він у коментарі «Голосу Америки».

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк у коментарі Yahoo News назвав документ «блискучим». Посол України в США Оксана Маркарова подякувала когресменам «за лідерство у консолідації допомоги Україні та двопартійне бачення нашої спільної перемоги».