Комісія Київської міської ради підтримала перейменування вулиці гетьмана Павла Скоропадського у Києві на честь колишнього міського голови Олександра Омельченка. У голосуванні у «Києві Цифровому» більшість містян висловилась проти цього. Про відповідне рішення комісії з питань місцевого самоврядування повідомив член комісії з питань найменувань Тиміш Мартиненко-Кушлянський, повідомляє Громадське.

Засідання Комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків відбулося 13 травня.

Питання про перейменування вулиці Скоропадського на честь Омельченка стояло першим на порядку денному. Голова комісії запропонувала підтримати проєкт рішення із рекомендацією провести консультативне опитування у «Київ Цифровий». Вона пояснила, що вулицею Гетьмана Павла Скоропадського у Києві тепер буде колишня вулиця Льва Толстого.

«Є розуміння, що частина людей, які брали участь в опитуванні, просто сприймали [це] як перейменування Скоропадського на Омельченка. Зрозуміло, що тоді це було б неприйнятним. Коли йдеться, що Скоропадський буде в історії Києва у більшій вулиці, ніж було до цього, можливо це дасть можливість вплинути».

Згодом комісія підтримала проєкт рішення про перейменування вулиці Павла Скоропадського на Бессарабці на Олександра Омельченка. Нібито з рекомендацією організувати нове голосування в “Києві Цифровому”,

Так, рішення ухвалили двома голосами «за». Голосів проти не було, утрималась одна людина.

Нагадаємо, на початку 2023 року надання вулиці гетьмана Павла Скоропадського імені Олександра Омельченка підтримали тільки 26% людей, які взяли участь в опитуванні у «Києві Цифровому», натомість 74% висловилися проти цього.

Міський голова Києва Віталій Кличко, який запропонував це перейменування, пояснив, що подав такий проєкт рішення «з метою вшанування пам’яті видатних діячів та подій, а також урізноманітнення топоніміки міста Києва».