Голосіївський райсуд Києва надав слідчим тимчасовий доступ до речей і документів у КМДА, а не право на обшук.

Ідеться про справу щодо можливої розтрати коштів під час будівництва Великої кільцевої дороги.

“В Ухвалі Голосіївського районного суду міста Києва щодо будівництва ділянки Великої кільцевої дороги від вул. Рокоссовського до вул. Богатирської йдеться виключно про тимчасовий доступ до речей і документів, а не про проведення обшуків”, прокоментували ухвалу суду в КМДА.

Та додали, що в ухвалі неправильно вказали приналежність документів, доступ до яких отрималі слідчі.

“Володіння документами, переліченими в Ухвалі, не відноситься до компетенції Департаменту економіки та інвестицій”, вказали в адміністрації.

Раніше Голосіївській райсуд надав слідчим Нацполіції тимчасовий доступ до речей і документів у Департаменті економіки та інвестицій КМДА. Також їм дозволили вилучити оригінали речей і документів.

Доступ надали у межах справи про можливе привласнення, розтрату або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою під час будівництва ділянки Великої Окружної дороги від вул. Рокоссовського до вул. Богатирської.

За матеріалами слідства, спочатку вартість договору на будроботи складала 375,6 млн грн. Переможцем стало ТОВ “Еко-буд-трейд”, яке мало працювати за зниженою на торгах ціною 325,914 млн грн. Утім КМДА видала нове розпорядження, встановивши ціну 1,125 млрд грн за 1,8 км дороги.