У російських терористів спостерігається зменшення запасів високоточних ракет. Тому вони не можуть дозволити собі постійно вести масовані ракетні атаки по Україні. Максимум, що росіяни можуть – влаштовувати масовані обстріли міст України двічі на місяць.

Про це вінтерв’ю «РБК-Україна» розповів заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький, пише UA.NEWS.

За його словами, на кінець року росіяни могли виробляти по 20-30 крилатих ракет «Калібр» та «Х-101» щомісяця, а з «Іскандерами» в них значно гірша ситуація.

«Нам відомо, що росіяни мають намір подвоїти обсяги виробництва усіх цих ракет. Але головна їхня перешкода – це санкції. Саме в цих ракетах велика частка іноземних компонентів. Якщо санкції будуть дотримуватися, якщо за ними буде суворий контроль, то ці плани ворог не зможе втілити», – каже Скібіцький.

Він звернув увагу, що росія зменшує використання високоточних ракет під час ударів і також збільшується інтервал між завданням ударів.

«Адже спочатку, в жовтні минулого року, росіяни здійснювали масований обстріл раз на тиждень, потім – раз на 10-14 днів, а зараз вони не можуть організувати обстріл частіше ніж двічі на місяць, тому що необхідно мати певні запаси», – наводить приклад Скібіцький.

Представник ГУР стверджує, виробництво рф не дозволяє покривати ту кількість, яку її повітряно-космічні сили та військово-морські сили випускали раніше, і відповідно – компенсувати запаси.

«Ми звертаємось до міжнародної спільноти, щоби був належний контроль за дотриманням санкцій, перекриття каналів їхнього обходу та застосування заходів проти тих країн, які допомагають росії в цьому. Це три напрямки, з якими сьогодні необхідно працювати, щоб не допустити нарощування агресором виробництва високоточної зброї», – акцентував Скібіцький.