Дитячий посуд китайського виробництва, яку ввозили в Україну, виявилася небезпечною. Експерти виявили в ній компоненти, які можуть надати шкоду здоров’ю дитини.

Про це повідомляється в пресцентрі Держпродспоживслужбі Київської області, на якій посилаються “Коментарі”.

Дане повідомлення в київське облуправління Держпродспоживслужби надійшло через Систему швидкого реагування на харчові продукти та корми (RASFF).

Як виявилося, в дитячому силіконовому посуді, який привозився для продажу в Україну з Китаю, виявлена міграція летючих органічних компонентів (1,6%). Летючі органічні компоненти – це газоподібні хімічні випаровування, які виділяють побутові предмети. Наприклад, фарба або ж миючі засоби. У великій концентрації вони можуть вплинути на якість повітря в приміщенні. Самі викиди складаються з великої кількості хімічних з’єднань.

Особливо до наслідку летючих органічних компонентів уразливі діти, оскільки їх внутрішні органи більш активно накопичують забруднювачі.

Держпродспоживслужба попередила операторів ринку про те, що в разі виявлення небезпечних компонентів в складі того чи іншого продукту, його слід відразу знімати з продажу і повідомити про те, що трапилося протягом двох днів.