26 травня у столиці відбудеться 26 різноманітних спортивних, мистецьких і благодійних подій з нагоди святкування Дня Києва.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

“Родзинкою свята стане концерт легендарного гурту “Space” Дідьє Маруані у супроводі симфонічного оркестру та хору Національної оперети України”, – йдеться в повідомленні.

Також у програмі два проекти – переможці Громадського бюджету: Міжнародний фестиваль дитячо-юнацької творчості “Сонячний каштанчик” і Фестиваль “Radioday free open air”.

ПРОГРАМА ДО ДНЯ КИЄВА:

22-26 травня проходитиме Культурно-мистецький проект “Художники Києва – рідному місту” (Центральний будинок художника, вулиця Січових Стрільців, 1-5).

До 2 червня триватиме виставка “Почесні громадяни міста Києва” перед будівлею Київської міської ради на вулиці Хрещатик, 36.

22-26 травня відбудеться Міжнародний фестиваль “Київський тиждень мистецтва” у бізнес-центрі “Торонто-Київ” (вулиця Велика Васильківська, 100).

22 травня з 12:00 до 17:00 пройде Всеукраїнський мистецький фестиваль “Мистецька палітра Києва” у Центральному парку культури і відпочинку (Літня естрада Міського саду, вулиця Михайла Грушевського, 5).

23-29 травня – Міжнародний фестиваль дитячо-юнацької творчості “Сонячний каштанчик” у парку “Інтернаціональний”, Національному музеї архітектури та побуту України (с. Пирогів), Міжнародному центрі культури і мистецтв, Федерації профспілок України (Жовтневий палац, алея Героїв Небесної Сотні, 1).

24 травня о 18:00 відбудеться Мистецький проект “JAZZ KOLO” у Центральному парку культури і відпочинку (Літня естрада Міського саду, вулиця Михайла Грушевського, 5).

24-26 травня проходитимуть Міжнародний турнір з міні-футболу “Кубок мера Києва 2019” у парку “Місто спорту” на Долобецькому острові, Міжнародні змагання з велосипедного спорту “RACE HORIZON PARK”, Міжнародні змагання з велосипедного спорту “KIEVSKAYA SOTKA WOMEN CHALLENGE” та Кубок України зі спортивного орієнтування.

25 травня запланована Вітрильна регата, присвячена Дню Києва (9:00 – 17:00 Київський річковий вокзал, причал № 6).

Популярні новини зараз

У столиці п’яний водій вантажівки протаранив АЗС

На війні загинув пілот Мі-8, Віталій Пляка, що прорвався в оточений Маріуполь та зміг повернутись

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Вакарчук присвятив пісню кримським татарам

Показати ще

25 травня також пройдуть Фестиваль національних культур “Етнофест” (12:00 – 18:00 Літня естрада Міського саду, вулиця Михайла Грушевського, 5), Фестиваль “Radioday free open air” (12:00 – 22:00, Маріїнський парк, площа Конституції), Фестиваль “Кобзареві джерела” (Культурно-мистецький комплекс “Співоче поле”, вулиця Лаврська, 41).

З 19:00 до 22:00 25 травня відбудеться святковий концерт на Контрактовій площі.

25-26 травня триватиме “Київський бал” на Контрактовій площі, Фестиваль “Країна Франкіана” на площі Івана Франка та Фестиваль архітектури для дітей Archikidz у провулку Лаврському, 7.

25 травня – 2 червня пройде 48 Київський міжнародний кінофестиваль “Молодість” на Поштовій площі, у кінотеатрах міста та в колонній залі Київради (вулиця Хрещатик, 36).

26 травня запланований Спортивно-благодійний “Пробіг під каштанами”, Всеукраїнський фестиваль хорового мистецтва “Пісня на Дніпром” на “Співочому полі” (вулиця Лаврська, 41), Міжнародний турнір з кікбоксингу біля Арки дружби народів, Чемпіонат міста Києва з сімейного спорту на вулиці Хрещатик та Концерт “Космічна симфонія” з 20:00 до 22:00 на Контрактовій площі та вулиці Петра Сагайдачного.

Крім того, до дня міста у столиці проведуть низку безкоштовних екскурсій: прогулянка “Від “Фараона” до “Рейтера” об 11:00; прогулянка “Київські дворики” о 12:00; екскурсія “Володимирська гірка” о 15:00; екскурсія “Від Європейської площі до метро “Арсенальна” о 16:15; екскурсія “Вечірні вогні над Дніпром” о 17:15; екскурсія “Чарівні Липки” о 18:00 та оглядова екскурсія містом (екскурсія німецькою мовою) о 18:00.

Під час окремих заходів обмежуватимуть рух транспорту у місті.