Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти міського голови Києва Віталія Кличка.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі ДБР.

“Кримінальне провадження щодо нього (Віталія Кличка Gazeta.ua) насправді зареєстровано, але більше подробиць ми повідомити не можемо”, зазначили у прес-службі.

Щодо чого відкрито провадження у ДБР також не коментують з огляду на “таємницю досудового розслідування” “Ми, на жаль, поки що не маємо дозволу на її розголошення”.

Сам Кличко провадження на своїй сторінці назвав “абсолютно роздутою нісенітницею”.

“Спочатку “вкинули” від юристки-партнерки Портнова. Не пішло. Тепер, з подачі вже самого Портнова, розповсюдили в ЗМІ брудну маніпуляцію. І Андрій Портнов – юрист, колишній заступник глави адміністрації президента-втікача Януковича, а тепер – новоявлений “викривач”, – не може не знати, що ця “справа” лопне, як мильна булька. І інспірована вона тільки заради медіаефекту. Хочу підкреслити, я, як мер столиці, дію виключно в правовому полі”, написав міський голова столиці.

Кличка викликають на допит у п’ятницю, 26 липня, зазначили в ДБР.

Прес-секретарка міського голови Оксана Зинов’єва підтвердила Gazeta.ua, що він уже отримав повістку. Деталей справи вона не знає. На допит замість Кличка підуть його юристи.

11 липня міськголова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці й очільника Київської міської державної адміністрації. За словами гендиректора холдингу “1+1 media” Олександра Ткаченка, у партії “Слуга народу” є 2 кандидатури на голову Київської міської держадміністрації.