Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко розповів, що у ніч проти 8 травня, наймовірніше, був найзапекліший штурм окупантів українських позицій у Бахмуті.

Про це військовий експерт написав у себе на сторінці, повідомляє ТСН.

“Той самий випадок, коли слова Пригожина слід половинити і навіть множити на нуль. Де-де, а в районі Бахмута у них ситуація із постачанням та вогневою компонентою краще, ніж в інших локаціях. Але, не дивлячись на те, що вчора був задіяний широкий спектр засобів і живої сили, обумовленого результату окупантам досягти не вдалося”, – зазначив він.

За його словами, станом на ранок 8 травня українські сили контролюють всі основні позиції. Спроба прорвати оборону на Чайковського увінчалася для окупанив “короткочасним “успіхом”.

“Крім того, вони намагаються активізуватися в полях, тобто все більше інтенсифікують штурмові дії в напрямку Хромового та Івановського, а також із захопленням до Міньківки та на південний захід від Івановського. Але ця інтенсифікація так само не приносить їм значного результату”, – наголосив він.

Аналітики Інститут вивчення війни (ISW) із посиланням на російське Міноборони повідомило, що окупанти мають певний успіх у Бахмуті. Так, нібито “вагнерівці” просунулися далі на захід у Бахмуті та поблизу Сакко і Ванцетті (15 км на північ від Бахмута). Українська сторона не прокоментувала цю заяву.

Як вважає військовий експерт Олександр Коваленко, попри чисельну перевагу у живій силі та техніці, добитися повної окупації Бахмута до 9 травня російським окупантам не вдасться. Він зауважив, російські окупанти загрузли в полях і на підходах до багатоповерхівок у місті. Це свідчить про їхні обмежені наступальні можливості в теперішніх умовах.