Мер Києва Віталій Кличко зазначив в ефірі телеканалу «Україна-24», що одним із важливих завдань для Києва на найближчі роки є оновлення рухомого складу громадського транспорту. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

За словами мера, у 2020 року міська влада планує закупити для міста 273 сучасних автобуси.

«Цього року ми плануємо закупити 273 сучасних автобуси. Це – найсучасніша техніка. І ми постійно оновлюємо парк громадського транспорту столиці. За кілька останніх років закупили майже 300 одиниць громадського транспорту. Це – сучасні і комфортні автобуси, трамваї та тролейбуси», – наголосив Віталій Кличко.

Віталій Кличко зазначив, що в столиці розробляється нова схема руху громадського транспорту, яка враховуватиме можливість зручних пересадок із одного виду транспорту на інший. Таким чином, громадський транспорт, зокрема, витіснятиме маршрутки та приватні авто з центру міста.

«Це – практика мегаполісів у всьому світі. У великих містах, аби в’їхати в центр, треба заплатити чималі кошти. Зокрема, і за паркування. Тому на заході багато людей користуються саме громадським транспортом. Це позитивно впливає на трафік та на екологічну ситуацію в місті», – зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, Столиця придбає сучасні екологічні автобуси

Читайте також:

Столиця придбає трамвайні вагони для зручності пасажирів з інвалідністю

В Дніпровському та Дарницькому районах проведуть масштабну оптимізацію трамвайної мережі