До кінця 2020 року столична влада планує придбати близько 70 сучасних екологічних автобусів. Про це зазначив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє пресслужба КМДА.

«Не таємниця, що головною причиною забруднення повітря в Києві є велика кількість автомобілів. Тому, разом з поліпшенням ситуації з трафіком, ми закуповуємо для міста «зелений» – екологічний – громадський транспорт. Йдеться про придбання для Києва сучасних екологічних автобусів. На першому етапі – до кінця цього року – близько 70 одиниць за програмою Зелені міста в рамках співпраці з ЄІБ та ЄБРР», – наголосив Віталій Кличко.

Як зазначив мер столиці, поступове збільшення кількості екотранспорту в Києві сприятиме поліпшенню екологічної ситуації у місті.

Віталій Кличко зауважив, що столиця має проблему із перенавантаженням автотранспортом та повідомив, що за останніх три роки трафік у Києві виріс на 30%.

«Сьогодні в місті близько 1,1-1,2 млн авто та приблизно 200-300 тисяч автівок приїжджає щодня з області. Люди їдуть в столицю на роботу, у справах. До того ж через Київ їде транзитний транспорт. Згідно з даними експертів, до 40 % транспорту в столиці – це транзитний. При тому, що розраховані вулиці, дороги, мости, більшість з яких будували кілька десятків років тому, приблизно на 900 тисяч автівок.

За словами мера столиці, шляхи вирішення цієї проблеми – створення перехоплюючих паркінгів на в’їзді в місто, систематизація руху громадського транспорту, наведення ладу з паркуванням. А також ключове питання – добудова Великої окружної дороги, що розвантажить місто від транзитного транспорту.

Нагадаємо, Київпастранс запустив онлайн-карту громадського транспорту

Читайте також:

Із 3 лютого у столичних ЦНАПах можна зареєструвати усі наземні транспортні засоби

В новорічну ніч міський транспорт Києва перевіз 100 000 пасажирів