Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян прокоментував ситуацію у Нагірному Карабасі і спрогнозував тяжкі наслідки війни на Кавказі для всієї Європи. Про це очільник уряду Вірменії сказав в інтерв’ю німецькому виданню Bild, повідомляє Хрещатик.News

Пашинян вважає, що якщо ніхто не допоможе вірменам у протистоянні з Азербайджаном, турки незабаром опиняться під Віднем.

“Якщо міжнародна спільнота невірно оцінить геополітичне значення цієї ситуації, Європі слід очікувати Туреччини під Віднем. Нагірний Карабах і Вірменія зараз стали фронтом цивілізації. Проблема в том, що вірмени на Південному Кавказі є останньою перепоною для експансії Туреччини на північ та схід. Імперіалістична політика Туреччини сягає набагато далі південного Кавказу. Достатньо подивитися на дії Туреччини у Середземномор’ї, Лівії, Близькому Сході , Іраку та Сирії, – зазначив Пашинян.

Прем’єр-міністр вбачає в діях нащадків Османської імперії наміри продовжити геноцид вірмен, вважаючи, що у Нагорному Карабасі воює зараз багато турецьких бойовиків, які отримали досвід у Сирії.

У XVI-XVII сторіччях Османській імперії таки не вдалося захопити Європу: війська турків зупинились під Віднем.

Нагадаємо, Аваков відповів депутатці від Слуги народу: “Замість військової допомоги Карабаху, треба таблетки для нардепки”

Читайте також:

Війна на Кавказі перекинеться на територію Росії і Туреччини – Bloomberg

Воєнний стан, мобілізація, загиблі: Вірменія і Азербайджан відновили бойові дії через Нагірний Карабах