Внаслідок землетрусу в Туреччині та Сирії загинули понад 37 тисяч людей, але ці цифри можуть бути далекі від остаточних.

Про це повідомила британська радіостанція ВВС 13 лютого з посиланням на дані ООН, пише “Фокус”.

У турецькому управлінні з ліквідації наслідків стихійного лиха (AFAD) заявили про більш ніж 31,6 тис. загиблих у Туреччині. На північному заході Сирії загинуло 5714 людей, підрахували в ООН.

Понад 800 тисяч не отримують доступу до повноцінного харчування, остаточна кількість загиблих у двох країнах може виявитися вдвічі більшою, попередили експерти.

Працівник гуманітарної організації з міста Адана на півдні Туреччини в розмові з ВВС стверджує, що запаси продовольства у двох країн закінчуються. Постраждалим потрібно багато речей, які важко знайти, — спідня білизна, намети й ковдри.

Ускладнює становище мороз, що прогнозується цього тижня в Туреччині та Сирії.

Турецька влада, за даними ВВС, зайнялася “полюванням” на будівельних підрядників, які зводили будинки в сейсмоактивній зоні. Підозри отримали 130 осіб за підсумками перевірки 170 тисяч будівель у 10 постраждалих провінціях.

Під варту взяли щонайменше 12 осіб, у тому числі відомих забудовників, які збудували будинки в Газіантепі, Адані та в провінції Хатай.