Центральна виборча комісія може переглянути та скасувати рішення про реєстрацію ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва і проросійськго блогера Анатолія Шарія.

Для перегляду рішення потрібні додаткові докази від правоохоронних органі про те, що ні один, ні інший 5 років не були в Україні, повідомила на своїй сторінці у Facebook секретарка ЦВК Наталія Бернацька.

“Сьогодні ЦВК вимушено було виконати рішення Верховного Суду, яким було знищено всі наші докази, щоб не допустити зриву виборів, до яких залишилось 19 днів та друк бюлетенів. Я відповідально заявляю: якщо будь-який з державних органів найближчим часом надасть ЦВК хоч один доказ проживання цих осіб протягом останніх 5 років за межами України, я особисто внесу постанову про скасування їхньої реєстрації”, – написала вона.

Нагадаємо, 2 липня стало відомо, що у Верховну Раду йдуть скандальний проросійський блогер Анатолій Шарій та колишній глава адміністрації Януковича Андрій Клюєв. У ЦВК кажуть, що змусили зареєструвати їх кандидатами через Верховний суд. Там стверджують, що не зобов’язували реєструвати одіозних мисливців за мандатом, а постановили лише повторно розглянути їхні документи.