Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв вибухнув істеричною заявою на адресу президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера ФРН Олафа Шольца і прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі через їх візит до Києва. Російський чиновник обізвав їх, мовляв, “європейськими поціновувачами жаб, ліверу і макаронів” і назвав поїздку нібито безглуздою.

Про це пише “Главред”.

У своєму Twitter-акаунті колишній президент РФ написав пост з образами на адресу лідерів ключових країн Євросоюзу. Він назвав їх “європейськими поціновувачами жаб, ліверу і макаронів”, що, власне, є вкрай серйозним випадом на адресу Франції, Німеччини та Італії.

Російський діяч вибухнув подібною заявою, схоже, лише тому, що від візиту Шольца, Макрона та Драгі до Києва нібито “користі – нуль”.

“Ось люблять європейські поціновувачі жаб, ліверу і макаронів відвідувати Київ. Користі – нуль. Знову пообіцяли вступ до ЄС, старі гаубиці, грюкнули горілки і потягом, як сто років тому, додому. І все добре. Тільки от до миру це Україну жодним чином не наближає…”- підкреслив Дмитро Медведєв.