Хід війни в Україні зміниться після надання сучасних танків західного зразка, а їх НАТО безумовно виділить, вважають американські аналітики.

Про це пише “Мета”.

Інститут вивчення війни опублікував свіжий звіт, у ньому фахівці стверджують, що країни-члени північно-атлантичного військового блоку нададуть Силам оборони бойові танки.

Така потужна підтримка відіграє вирішальну роль у визволенні української землі від рашистів і допоможе завдати поразки окупантам, вважають в ISW.

Надання західними державами основних бойових танків Україні допоможе Україні вести механізовані бойові дії, щоб завдати поразки російським військовим і звільнити українську територію

В іншому звіті аналітики пояснили, чому раніше ситуація в Бахмуті виявилася не на користь України. На їхню думку, справа в затримці відправити військову допомогу з боку Заходу. Вона була необхідна для проведення контроперацій, коли окупаційні війська виявилися скутими на Бахмутському напрямку.

Просив виділити танки Україні й головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Наприкінці минулого року він заявив про необхідність 300 одиниць важкої техніки, щоб наступати на позиції ворога.