Міністр освіти і науки України Ганна Новосад заявила в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, що експеримент із впровадження електронних освітніх матеріалів у школах завершився негативно.

“У нас був такий експеримент, він завершився, і завершився він негативно. Це повчальна історія для нас і для системи освіти. Скажімо так: задумка була правильна – перш ніж впроваджувати таке популярне словосполучення, як електронний підручник, потрібно його пропілотувати”, – сказала Новосад.

Як розповіла міністр, експеримент зірвався на стадії закупівлі е-підручників. Тому що замість сучасних електронних освітніх матеріалів виробники надали якісь жах.

“Міністерство оголосило конкурс, але те, що нам подали виробники, – це просто жах. Я особисто переглянула всі ці підручники – це жах, який потрібно сховати і більше нікому не показувати. Я не можу допустити, щоб таке закуповувалося за публічні засоби і потрапляло в школи. Це не можна назвати електронними освітніми матеріалами – це просто якісь pdf-ки, до яких десь прибудували звук, де фігурку, яка рухається, і намагаються нам продати за мільйони гривень”, – констатувала вона.

З цього приводу за словами Новосад наприкінці 2019 року проведення конкурсу закупівлі прийшлось призупинити, але експеримент з пілотування електронних підручників буде відновлено.

“Ми зробимо другу спробу. На цей рік ми знову заклали гроші на електронні підручники і нині маємо підготувати нові нормативні документи та нові вимоги до експертизи цих підручників, а також розпочати діалог із виробниками”, – наголосила міністр освіти.

Нагадаємо, На зарплату в 36 тисяч я не зможу утримувати дитину: Новосад

Читайте також:

Новосад має піти у відставку: Томенко прокоментував скарги міністерки на зарплату в 36 тис

За 10 років кількість студентів в Україні зменшилась вдвічі: Ганна Новосад

Освіта в Україні: чому Ганна Новосад планує закривати школи та скорочувати вчителів