На українців чекає тепла зима, спекотне літо, опади нижче норми й різка зміна температур. Про це заявила завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАНУ Віра Балабух, передає УНІАН.

2020 рік буде багато в чому схожий на минулий 2019-й. Тобто з м’якою зимою, затяжною весною, спекотним літом і нестачею опадів. Але очікується більше ураганів і повеней. Причина тому – зміни в глобальній циркуляції повітря.

“Протягом кожного місяця буде велика нестійкість температури – від холоду до тепла. Кожні 5-6 днів ймовірні різкі перепади температури повітря, найскладніші регіони – це Карпати та Західна Україна, але можуть бути повені в південно-східних областях”, – аналізує начальник відділу кліматичних досліджень і довгострокового планування прогнозу погоди УкрНДІ гідрометеорології Вазіра Мартазінова.

У свою чергу, народний синоптик Леонід Горбань заявляє, що зима буде холодною і з частими снігопадами, весна пізньою, але травень “літнім”, літо – спекотним і дощовим, крім серпня, який “відпрацює” за останні два місяці, а осінь – ранньою та з одним бабиним літом на початку жовтня.

Нагадаємо, синоптики обіцяють різдвяні морози.

Читайте також:

24 години реальності в Києві

У театрах столиці починається сезон святкових зимових вистав